fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Adomanyozza nekunk adoja ket szazalekat.

Ujsagcikkek

Aktuális


Dórika öröksége - cikk a Kantha Dóra Alapítványról

  2019. decemberében részletes cikk jelent meg a Kantha Dóra Alapítványról az Új Szó napilapban illetve a www.ujszo.com hírportálon. A Dórika öröksége című írás a Kantha Dóra Alapítványt az elmúlt, közel húsz évben végzett tevékenységéről szól. Az alapítvány ez idő alatt sok-sok nagybeteg gyermeknek és azok családjának segített átvészelni a legnehezebb napokat, hónapokat és adott erőt a rákellenes küzdelemben.

  Urbán Klára cikkét erre a linkre kattintva olvashatja el. »Jótékonysági Kantha Dóra emlékest

  A Jótékonysági Kantha Dóra emlékest 2019. április 15-én, hétfőn került megrendezésre az észak-komáromi Városi Művelődési Központban. A rendezvény ismét nagyon sikeres volt, a nézőközönség remek művészi előadásokat láthatott illetve hallhatott.
  Az emlékest elején Kantha Mária, a Kantha Dóra Alapítvány ügyvezetőnője köszöntötte a jelenlévőket. Röviden visszaemlékezett Dórika történetére és az alapítvány küldetésére, amely a beteg gyermekek megsegítésére alakult. Kantha Dórika az idén áprilisban töltötte volna be 30. életévét.
  A rendezvény védnökei Mgr. Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, és prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD., szociológus, egyetemi professzor, Szlovákia egykori kormányfője.

  A műsor első részében a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola Impression tánccsoportja lépett fel Tárnok Chudá Fatima tanító néni Harc az Olümposzért elnevezésű koreográfiájával. Utánuk Procházka Péter előadása következett, Péter zongorán kísérve énekelte el a The Beatles: Let it be című dalát és Kérlek című saját szerzeményét.
  A program középső harmadát Kalmár Zsuzsa zongorajátéka nyitotta meg. A művészeti alapiskola tanító nénije Christian Sinding: Tavaszi zsongás és Roggero Leoncavallo: Mattinata című szerzeményét adta elő. Utána Bertók Tibor hegedű-virtuóz játékát csodálhatta a közönség. Tibor Pablo de Sarasate: Introduction and Tarantella és Johann Sebastian Bach/Charles Gounod: Ave Maria című klasszikusát játszotta el, Kalmár Zsuzsa zongorakíséretében. A műsor rövid szünetében a beteg gyermekeké volt a főszerep. Az alapítvány 10 gyermeket hívott meg a rendezvényre, közülük hatan tudnak megjelenni és átvenni az alapítvány képviselőitől a számukra készített ajándékcsomagot. Emellett a Kantha Dóra Alapítvány a Bátor Tábor Alapítványnak és a Pozsonyi Gyermekkórház Hematológia és Onkológia Klinikájának is anyagi támogatást adott át a jótékonysági emlékest alatt.

  Az ajándékok átadását követően a Komáromi Művészeti Alapiskola pedagógusaiból alakult gitárkvartett lépett a színpadra, Ozsvald Dávid - Moncz Miklós - Tóth Marián - Gerencséri Viktor összeállításban. A gitárkvartett Michael Jackson: Billie Jean és Vaya con dios: Nah neh nah című slágerét dolgozta fel. Utánuk a Komáromi Művészeti Alapiskola alapiskolás és továbbképzős diákjai léptek fel, akik Petra Pavlovičová tanító néni Az első lélegzetvétel után című tánckreációját adták elő. A középső rész zárásaként a Komáromi Művészeti Alapiskola zenekara játszotta el az Iron Maiden: Fear of the Dark és Michael Jackson: Smooth Criminal című számát.
  Az este utolsó részében Vadkerti Imre és Zsapka Attila éneke varázsolta el a közönséget. A műsor zárásaként Kantha Mária minden résztvevőnek megköszönte, hogy jelenlétével emelte az est fényét. Az ügyvezetőnő hozzátette, hogy a Kantha Dóra Alapítvány 2002-es alapítása óta összesen 327.000 euró adományt gyűjtött össze és fordított a beteg gyermekek megsegítésére.
  A tetszés szerinti belépőből a Jótékonysági Kantha Dóra emlékest alatt összesen 1691,50 euró adomány gyűlt össze. Ezt az összeget is természetesen a beteg gyermekek és családjuk megsegítésére fordítja majd az alapítvány.

  A jótékonysági emlékest alatt a Sjáli Consulting (www.sjali.com) vendégül látta a nézőközönséget és a fellépőket egy csésze finom Sjáli kávéra, emellett az érdeklődök csomagolt Sjáli kávét is vásárolhattak. A emlékest alatt értékesített csomagolt kávéból befolyó bevételt teljes egészében a rákbeteg és súlyos egészségkárosult gyermekek támogatására ajánlotta fel a Sjáli Consulting. Ezúton is köszönjük.

  Galéria a Jótékonysági Kantha Dóra emlékestről - Nagy Tivadar felvételei

  Köszönet a Kantha Dóra Alapítványnak (Nagy-Miskó Ildikó cikke a Magyar7-ben, 2019. április 24.)


  A rendezvény hivatalos meghívóját itt tekintheti meg (nagyobb méretben, jobb felbontásban).

  A KomaromOnline.sk portál meghívója a Jótékonysági Kantha Dóra emlékestre.

  Nagy-Miskó Ildikó a Ma7 (a hetilap és az internetes oldal részére) készített egy beharangozó cikket a Kantha Dóra emlékestről.

  A Szlovák Televízió (RTVS) 2019. március 27-i Magyar Magazin műsora - Kiss Réka, Pézman Enikő és Pézman Zoltán riportja: Jónak lenni jó: a KANTHA DÓRA ALAPÍTVÁNYRÓL (a riport 02:56-tól látható).

  Kiértékelés a Jótékonysági Kantha Dóra emlékesten történt adománygyűjtéséről (szlovák nyelven)

  A Komáromi Járási Hivatal határozata az adománygyűjtéséről a Jótékonysági Kantha Dóra emlékesten (szlovák nyelven)A Kantha Dóra Alapítvány 2018-ban is támogatta a beteg gyermekeket

  A Kantha Dóra Alapítvány a 2018-as évben is aktívan támogatta a beteg gyermekek gyógyulását, elsősorban anyagi támogatások és tárgyi ajándékok formájában. Júniusban 300 eurót és ajándékcsomagot küldött Csicsó Piroskának a pozsonyi gyermekonkológiára, majd Izsa községgel közösen adománygyűjtést szervezett. ... Az ott összegyűlt 1300 eurót és egy ajándékcsomagot szeptember elején adta át Csicsó Piroskának és családjának. A nyár elején Kantha Mária, a Kantha Dóra Alapítvány ügyvezetője, kapcsolatba lépett Kunyik Szilviával, akinek kislánya már 2014 óta harcol a leukémiával. A kis Kunyik Dórika nagy álma volt elutazni a párizsi Disneyland-be. Ez 2018 nyarán sikerült is neki, többek között az alapítvány 500 eurós adományának is köszönhetően elutazhatott édesanyjával Párizsba. Szintén 2018. nyarán a párkányi Gulyás Matyikának ajándékozott ajándékcsomagot és 300 eurót a Kantha Dóra Alapítvány. ... Néhány héttel később érkezett a hír, hogy a 7 éves Szenczi Kingánál leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. Az alapítvány 300 euróval segítette a marcelházi kislány gyógyulását és a kezelések, utazások költségeinek fedezését. A nagymegyeri 14 éves Cseh Tamás családjának is 300 euró értékű pénzadományt utalt át az alapítvány. Tamás is hosszú ideje küzd a szervezetét megtámadó rák ellen, ezúton is kívánjuk neki a mihamarabbi felépülést. A lakszakállasi 13 éves J. Jázminnál is leukémiát diagnosztizáltak az orvosok, az ő gyógyulását is 300 eurós adománnyal támogatta a Kantha Dóra Alapítvány. ... 2018. októberében a vágfarkasdi másfél éves Erdélyi Eszterke családja vette fel a kapcsolatot az alapítvánnyal. A kislány életét csak a Linz gyermekszívsebészeti osztályán tervezett műtét menthette meg, így az alapítvány 300 eurót ajándékozott Eszterkének a műtét és az utazás költségeinek részleges fedezésére. Az öt és fél éves Vydra Józsikánál pár nappal karácsony előtt diagnosztizálták a leukémiát. A Kantha Dóra Alapítvány 200 eurót ajándékozott neki. Szintén 200 eurós anyagi támogatást juttatott az alapítvány a komáromi 14 éves Herdics Karcsikának és a kétéves Balko Doriannak. Karcsikát is a pozsonyi gyermekonkológián kezelik, míg Doriannál nemrég állapították meg az orvosok a leukémiát. Ezúton is gyors felépülést kívánunk nekik.A komáromi Procházka Péter története
Adománygyűjtés az izsai Csicsó Piroska megsegítésére
Adományozza adója 2%-át a Kantha Dóra Alapítványnak

  Kantha Dóra Alapítvány 2001 óta tevékenykedik a rákbetegségben szenvedő gyermekek megsegítésén. Ezidáig sok-sok olyan rendezvényt szerveztünk, Ajandekozza nekunk adoja 2 szazalekat melyeken népszerűsítettük az alapítványunk célkitűzéseit és a rákbeteg gyermekek megsegítésére pénzadományokat gyűjtöttünk. Az alapítvány számára jelentős anyagi támogatást jelent mindazon természetes és jogi személyek adománya is, akik úgy döntöttek, hogy adójuk két százalékát Kantha Dóra Alapítványának ajánlják. Az elmúlt évek során támogatóink segítségével összesen több mint 300.000€ értékű anyagi és tárgyi ajándékot tudtunk nyújtani a beteg gyermekeknek, a pozsonyi kórház Gyermekonkológiai Klinikájának (Detská onkologická klinika DFNsP v Bratislave) és a gyermekkórház mellett működő alapiskolának. A 2017-es évben a Kantha Dóra Alapítvány 13.747,54€ értékű adományt kapott az adók 2%-ából (további részletek a Pénzügyi Hatóság - Finančná správa weboldalán érhetők el).

  Segítse Ön is a beteg gyermekek gyógyulását adójának 2%-ával!

  Az adó 2%-ának adományozásához szükséges nyomtatványt itt töltheti le:
  VYHLÁSENIE o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby (.pdf)
  POTVRDENIE o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti (.pdf)
Támogassa a Kantha Dóra Alapítványt és a beteg gyermekek gyógyulását

  Kantha Dóra Alapítvány 2001 óta tevékenykedik a rákbetegségben szenvedő gyermekek megsegítésén. Ezidáig sok-sok olyan rendezvényt szerveztünk, Kantha Dóra Alapítvány melyeken népszerűsítettük az alapítványunk célkitűzéseit, és a rákbeteg gyermekek megsegítésére pénzadományokat gyűjtöttünk. Az elmúlt évek során támogatóink segítségével összesen több mint 260.000€ értékű anyagi és tárgyi ajándékot tudtunk nyújtani a beteg gyermekeknek és a pozsonyi kórház Gyermekonkológiai Klinikájának (Detská onkologická klinika DFNsP v Bratislave).

  Segítse Ön is a beteg gyermekek gyógyulását és kérjük támogassa a Kantha Dóra Alapítványt.

  A Kantha Dóra Alapítvány számlaszáma: 2628846182/1100 (IBAN SK4411000000002628846182).Önkénteseket keres a Bátor Tábor

  A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta valósítja meg ingyenes élményterápiás táborait daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek. Évente 600 gyerek táborozik velük, mintegy 450 önkéntes közreműködésével. A tábor programjai sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami növeli önbizalmukat és önértékelésüket, ezáltal megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba. Az önkéntesek feladata a vidám, bátorító atmoszféra megteremtése és színvonalas programok szervezése a gyermekek számára.

  Nyaranta két nemzetközi turnusban fogadnak szlovák, cseh és lengyel gyerekeket hatvani táborhelyükön. Kiemelten keresnek olyan önkénteseket, akik a magyar nyelv mellett beszélik a cseh, a szlovák vagy a lengyel nyelvet! Ők a nemzetközi turnusokban töltenek be különleges szerepet. Ezekben a turnusokban ugyanis (nem professzionális) tolmács cimborák segítik a kommunikációt a többi önkéntes és a gyerekek között, és kísérő cimborák pedig biztosítják a gyerekek táborba jutását, utána, pedig velük vannak a különböző programokon.

  A tábor nyelve magyar, ezért a cseh-magyar, szlovák-magyar vagy lengyel-magyar nyelveken beszélő önkéntesek különleges szerepet töltenek be ezekben a turnusokban: az önkéntes (nem professzionális) tolmács cimborák segítik a kommunikációt, a kísérő cimborák pedig biztosítják a gyerekek táborba jutását. Tudásukkal és lendületükkel mindannyian hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek pozitív élményekkel töltődjenek fel az izgalmas és kihívásokkal teli programokon.

  A tábor azonban nemcsak a gyerekeknek nyújt lehetőségeket, hanem az önkénteseknek is! A Bátor Táborban részt vevő szlovákiai beteg gyermekeket a Kantha Dóra Alapítvány is évről évre támogatja.

  E-mailben a cs.juhasz@batortabor.hu címen tudhatóak meg további részletek vagy a Bátor Tábor weboldalán.Korábbi események
slovak

magyar

englishCreated by SWINGdesign & KWeb