fond menu menu menu menu menu menu
Dorika

AktuálisMegérkezett Komáromba a Jóság skót köve (1. nap)

  2009. október 31-én délelőtt 9 óra körül megérkezett Komáromba a Jóság skót köve, a Sconestone. A csodálatos követ az új állomáshelyére Szalay Tamás Lajos, a hatodik kőtartó hozta egyenesen Erdélyből, Böjte Csaba atyától a hetedik kőtartótól. Így Kantha Mária, a Kantha Dóra Alapítvány ügyvezetője a lettnyolcadik kőtartó. A követ Dórika síremlékénél vette át.

  A Sconestone az utóbbi hetekben bejárta Magyarországot, ezt követően Erdélyben vendégeskedett, most pedig Szlovákia délnyugati részében teljesíti küldetését. Eme ősi szimbólumokkal díszített faragvány célja az, hogy egyfajta nagykövetként - ha csak átmenetileg is, de - jóságot vigyen az emberek közé.

  A Jóság skót köve nem "pihenhetett" sokáig Komáromban, még szombat délelőtt látogatóba indult Zöldkerti Ottó kőszobrászhoz a magyarországi Bajára. A szobrász úr évek óta kötődik a Kantha Dóra Alapítványhoz. Ő készítette Dórika síremlékét a MONUMENTUM Kft. csapata segítségével. Zöldkerti Ottó szakértői szemmel megcsodálta a Warren MacLeod által készített faragványt és nagyon meghatódott, hogy hozzá is eljutott a kő.

  November 1-én, vasárnap a Sconestone útja ismét a komáromi temetőbe vezet, ahol Mindenszentek napja alkalmából Dórikára emlékezünk. Az érdeklődők 16.00 órától megtekinthetik és megérinthetik a követ.
  Galéria - A Sconestone első napja Komáromban

  A jóság skót kövének további tervezett útvonala: (nyomtatható verzió)

  November 2. - Látogatás a mentálisan sérült gyermekek otthonában 10:00 órától. Részvétel a Szent András templomban tartott magyar szentmisén 17:00 órától, majd a szlovák szentmisén 18:00 órától.

  November 3. - Látogatás a Komáromi Gyermekotthonban 10:00 órától .

  November 4. - Műsoros délután a Komáromi Városi Művelődési Közpotban 14:00 órától. Fellép a Budapesti Attraction Black light látványszinház. A belépés díjtalan. (videó) (fotó)

  November 5. - Látogatás a Pozsonyi Egyetemi Gyermekkórház Gyermekonkológiai Klinikáján 14:00 órától.

  November 6. - Látogatás a Szabadidőközpontban 15:00 órától, ezután a beteg gyermekek meglátogatása. Másnap indulás Prágába, ahol a követ László Zsuzsanna veheti át.

  Rendezvényeinkre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

  Kantha Mária


  Kapcsolódó cikkek:
  Október 31–én érkezik Komáromba a Jóság skót köve


  << vissza
slovak

magyar

englishCreated by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb