fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Rendezvények 2001-ben

    2001-ben az alapítvány „Ha megtehetik, segítsenek ...“ felhívással kezdte tevékenységét. Dórika iskolatársai, tanárai gyűjtést szerveztek a rákbeteg gyermekek megsegítésére. Az alapítvány már júniusban öt leukémiás gyermeknek, decemberben további kilencnek tudott segíteni.

    Kopócs Tibor festőművész úgy döntött, hogy a beteg gyermekeket csendéletek készítésével segíti, melyeket hónapokon keresztül festett. Ezek a festmények 2001. decemberében kerültek kiállításra Komáromban "Csendéletek Kantha Dóra emlékére" címen.

    Kantha Dóra Alapítvány 2001-ben a leukémiával és rákbetegséggel kezelt gyermekek számára 134 251 Sk értékben ajándékozott tárgyi és pénzbeli ajándékokat, ebből 50 000 Sk-t a pozsonyi gyermekkórház számára.

    Az ajándékokat azon célból nyújtottuk, hogy a rádioterápiával és chemoterápiával kezelt gyermekek úgy tudják elsajátítani az iskolai tanagyagokat, mint egészséges társaik az óvodákban és az alapiskolákban. Célunk volt továbbá az is, hogy a hosszú, kórházban töltött hetek elviselhetőbbek legyenek a beteg gyermekek számára.



    << vissza




slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb