fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Rendezvények 2005-ben

    Az év elején a Civilizációs Betegségekben Szenvendők Szervezete az éves közgyűlésen gyűjtést rendezett a rákbeteg gyermekek megsegítésére. Az így összegyűlt 11 440 Sk-t a Kantha Dóra Alapítványnak ajándékozták.

    A hagyományos Nárciszok napja rendezvényre április 8-án került sor, melyet Kantha Dóra Alapítvány a Rákellenes Ligával közösen szerezett meg. A komáromi régió alap- és középiskolásai összesen 4000 nárciszt osztottak szét. Célunk ezzel az akcióval az volt, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét a rák elleni küzdelem fontosságára. A legszorgalmasabbak a Nemesócsai Alapiskola, az Eötvös Utcai Alapiskola, a Csicsói Alapiskola, a Selye János Gimnázium, a L. J. Šulek Gymnázium, a Munka Utcai Alapiskola és a pozsonyi Drien Utcai Alapiskola diákjai voltak. Az adományozóktól összesen 62.550 Sk adományt kapott az alapítvány, s így 75.000 Sk értékben tudtunk pénzadományt nyújtani 13 beteg gyermeknek és további 1.000 Sk értében tárgyi ajándékokat is átadtunk.

    A 2005-ös évben a gyermeknapi szórakoztató műsor június 27-én került megrendezésre a komáromi Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán. A színpadon összesen 240 szereplő lépett fel. A legnagyobb sikert a következő műsorszámok aratták: az Eötvös Utcai Alapiskola mazsorettjei, Hodek Dávid dobszólója, a mentális fogyatékkal élő gyerekek műsora, az újgyallai alapiskolások gimnasztikai bemutatója és a Nádas klub műsora. Ebben a klubban lépett fel Várföldi Veronika, aki még Dórikával együtt abszolválta a kemoterápiát. Csodálatos élmény volt szerepelni látni a gyermekeket, akik így segítettek a rákbeteg gyermektársaiknak. A műsor végén a fellépők közösen engedtek el 300 léggömböt, amely a közös, rák elleni összefogást jelképezte. Az alapítvány bevétele a rendezvényből 12.700 Sk volt. Nem feledkeztünk meg azokról a gyermekekről sem, akik betegségük miatt nem tudtak részt venni ezen a délutánon. A pozsonyi Gyermekklinika betegeinek tárgyi ajándékokat küldtünk: 5 darab walkmant fülhallgatóval, mesés, zenés kazettákat, videokazettákat, DVD-ket, játékokat és könyveket 25.000 Sk összértékben.

    2005. július 23-án immár másodszor került megrendezésre a "Sztárok labdarúgó mérkőzése" a Kantha Dóra Alapítvány, Miroslava Šatan Alapítvány és a NEO szervezet rendezésében. A vendég csapatban Szlovákia híres sportolói és tv-s személyiségei játszottak, mint Miroslav Šatan, J. Ledzéni, P. Šatan, P. Cvik, E. Šatan, Raso Piško, Ibi Maiga, Robo Beňo. A hazaiak is hasonló sztárösszeállításban léptek pályára, ugyanis a csapatban ott volt Szabó Attila, Ferenczi J., Koncz S., Martonosi M., Szabó Zoltán, Kufel J. és Peltzner Gyuri. A szervezők nagy figyelmet fordítottak a találkozó népszerűsítésére. Ennek is köszönhetően a mérkőzést 2550 néző tekintette meg, s a jótékonysági belépőkből 60 100 Sk gyűlt össze, melynek a felét kapta meg a Kantha Dóra Alapítvány. A találkozó 7:7-es döntetlennel zárult. A meccs után Miroslav Šatan hat beteg gyermeknek nyújtott át 140.000 Sk-s pénzadományt egészségügyi eszközök megvásárlásának céljából. Ezek után Kantha Mária ajándékozott meg tizenhárom rákbeteg gyermeket pénzadománnyal 140.000 Sk értékben, valamint tárgyi ajándékokkal 25.300 Sk értékben. A sztárok mérkőzése autogramosztással ért véget, így sok gyermek és felnőtt lelte örömét ezen a szép jótékonysági délutánon. A mérkőzés bevételét az alapítvány 6 gyermeknek ajándékozta, akik egy rákbetegeket segítő táborban jártak az írországi Barretstownban. Ezen kívül 30.000 Sk értékben kaptak a rákbeteg gyermekek anyagi támogatást.

    Kantha Dóra Alapítvány és a komáromi Műveszeti Alapiskola közösen szervezte meg december 12-én a IV. jótékonysági karácsonyi koncertet. Ez alkalomból az alapítvány tíz gyermeknek adott át tárgyi- és pénzadományt összesen 30.000 Sk értékben. Továbbá a pozsonyi Gyermekklinikának 500.000 Sk értékben ajándékozott Kantha Dóra Alapítvány tárgyi ajándékot, mégpedig két speciális monitort. Ezzel együtt az alapítvány 2001. februárjától 2005. decemberéig már 2.500.000 Sk-val támogatta a pozsonyi Gyermekkórház onkológiai részlegét.

    A jótékonysági karácsonyi koncerten az alapítvány 80.000 Sk-t adott át a pozsonyi Gyermekkórház mellett működő alapiskola képviselőinek, azzal a céllal, hogy az iskola bekapcsolódhatjon a CowParade projektbe. A pénzadományt az alapítvány a "Nadácia pre deti Slovenska" szervezettől kapta.

    A karácsonyi koncert alatt 25.900 Sk gyűlt össze a nézők adományaiból. Ebből az összegből, illetve más adományokból további 15 gyermeknek küldtünk ajándékokat: 3.000 Sk értékű tárgyi ajándékot illetve 80.000 Sk értékű pénzadományt.



    << vissza




slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb