fond menu menu menu menu menu menu
Dorika
Ujsagcikkek

Nárciszok napja 2009

  A KANTHA DÓRA ALAPÍTVÁNY köszönetet mond az óvodásoknak, alap- és középiskolásoknak, pedagógusaiknak, szüleiknek és mindazoknak, akik segítettek megszervezni és a Nárciszok napján, 2009. április 17–én hozzájárultak az e napon megtartott jótékonysági rendezvény sikeréhez. A Komáromi régióban is nagyon sok helyen találkoztunk nárciszokat osztogató fiatalokkal. Sokan a Szlovák Rákellenes Liga önkéntesei voltak, és az általuk gyűjtött pénzadományokat a Rákellenes Liga számlájára utalták, amely az összegyűlt adományt a daganatos betegségben szenvedők életkörülményeinek javítására, a rákbetegségek megelőzésére és a kutatások támogatására fogja felhasználni.

  A KANTHA DÓRA ALAPÍTVÁNY felhívására régiónk alap- és középiskolásai a nárciszok ajándékozásával és adományok gyűjtésével immár nyolcadik éve a rákbeteg gyermekek megsegítését támogatták. Az alapítvány a Tímea Florist virágszalontól művirág csokrocskát kapott ajándékba és húsvét előtt megkezdődött a nagy munka. Az előkészületi munkákba kb. 80 diák és szülő kapcsolódott be, öt – hat tagú csoportok minden egyes virágocskához biztostűt rözgítettek, egyes csoportok több száz darabot, így összesen 4 000 darab nárcisz került a kosárkákba. A faliújságokon megjelent az alapítvány felhívása: ”Közösen a rák ellen”, a pedagógusok megkérték a diákokat és szüleiket támogassák e rendezvényt. Több iskolában ezt a felhívást még az iskolarádióban is közzétették.

  Április 17–én az önkéntes diákok büszkén viselték az alapítvány logóját, osztogatták a nárciszokat elsősorban pedagógusaiknak, diáktársaiknak. Önkénteseink felhívták a figyelmet arra, hogy a daganatos megbetegedések száma évről évre nő és a nárcisz, a remény virága a rákbetegeknek erőt ad a gyógyuláshoz. Az alapítvány logójával ellátott perselyekbe pénzadományokat gyűjtöttek.

  Jelesre vizsgáztak a következő iskolák tanulói:
  a Komáromi Ľ. J. Šulek Gimnázium, Csicsói Gáspár Sámuel Magyar Tannyelvű Alapiskola és Óvoda, a Komáromi Munka Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola, a Rozmaring és a Komenský Utcai Alapiskola, a Komáromi Eötvös Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola, Nemesócsai szlovák és magyar tannyelvű alapiskola, a Komáromi Marianum Iskolaközpont, a Jókai Mór Alapiskola. Első alkalommal a diákokhoz csatlakoztak a Keszegfalvai Nyugdijasklub tagjai is. A felsorolt óvodák és iskolák tanulói által összegyűjtött pénzadományok összege : 2.406,50 EURO (72.498 korona). Az előző évek bevételei: 2002: 19.490 Sk, 2003: 40.000 Sk, 2004: 47.300 Sk, 2005: 62.550 Sk, 2006: 66.100 Sk, 2007: 65.020 Sk, 2008: 68.020 Sk. A számok önmaguktól beszélnek, az idén a nárciszokat büszkén viselők száma és az adomány összege is jelentősen nőtt.

  Köszönjük!  << vissza a rendezvényekhez
  << vissza az aktuális témákhoz
slovak

magyar

english

Created by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb