fond menu menu menu menu menu menu
Dorika

A MartFeszt angyalai - Jótékonysági délután a MartFeszten

    MARTfeszt 2015 2015. július 8-12. között immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Martosi Szabadegyetem a martosi Feszty parkban és több más, új helyszínen. A III. Martosi Szabadegyetem társszervezője a KANTHA DÓRA ALAPÍTVÁNY volt, amely 2015. július 11-én, szombaton 14:00 és 18:00 között "A Martfeszt angyalai - családi délután a KANTHA DÓRA ALAPÍTVÁNY javára" néven jótékonysági rendezvényt tartott. A jótékonysági esemény fővédnöki szerepét Iveta Radičová, Szlovákia egykori miniszterelnöke, és Mészáros Péter békenagykövet, a budapesti székhelyű Egyetemes Béke Szövetségének (UPF) elnöke vállalta magára. A rendezvény programjának szervezői Vadkerti Zsuzsa és Kantha Mária voltak.

    A Kantha Dóra Alapítvány ügyvezetőnőjének megnyitója után Horváth Ferenc békenagykövet mondott köszönőt az egybegyűlteknek. Ezután Vadkerti Imre "Jimmy" és barátai, Emmer Péter, Kovács Koppány, Sipos Dávid és Zsapka Attila léptek a színpadra és fantasztikus koncertjükkel szórakoztatták a közönséget. A családi délután következő programpontjaként Kovácsné Thurzó Gabriella, a PROVITEX Rák- és immun-betegségkutató Kft. ügyvezetőjének előadása következett Élet a daganatos betegség után címmel. Ezután ismét a zenéé volt a főszerep, ugyanis a Zsapka kvartett előadását élvezhették a nézők, majd Mészáros Tamás énekelt. A délután további részében MUDr. Ekshmidt Gabriella a onkológia és a hematológia gyógyításban betöltött szerepére hívta fel a figyelmet, majd a Last Blues Band együttes koncertezett. A jótékonysági rendezvény zárásaként Krommel Ferenc, a GLOBCOM rt. igazgatója és az O3 polgári társulás elnöke tartott rövid előadást, majd DJ Szemi és Sipos Dávid játszott a közönségnek. A kellemesen eltelt délutánt Kantha Mária zárta le, aki megköszönte minden fellépő angyalnak a részvételt, minden szervezőnek a segítséget, az egybegyűlteknek pedig az adományokat. A tetszés szerinti belépőkből és az adományokból befolyt összeget, 238 eurót, a Kantha Dóra Alapítvány ezúttal is a súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik megsegítésére fogja fordítani.
    MARTfeszt 2015 A jótékonysági rendezvények a MartFeszten vasárnap is folytatódtak. A Felvidék Rádió jóvoltából ellátogatott a rendezvényre Böjte Csaba atya Erdélyből és tartalmas előadást tartott az egybegyűlteknek. A Kantha Dóra Alapítvány nevében Kantha Mária köszöntötte Böjte Csaba atyát. Az alapítvány ügyvezetőnője egy oktató- és játékprogramokat tartalmazó CD- és DVD-csomagot adott át az atyának az erdélyi gyermekek részére. Az eseményről készült rövid fényképes beszámolót itt tekintheti meg.
    A Csaba testvér MartFeszt-i látogatásáról szóló hosszabb cikket itt olvashatja el (+videó).slovak

magyar

englishCreated by SWINGdesign & KWeb
Webmaster: KWeb