fond menu menu menu menu menu menu
Dorika

XI. Karácsonyi Jótékonysági Est

  2015. december 14-én, hétfőn, immár XI. alkalommal került megrendezésre a Karácsonyi Jótékonysági Est, amely ezúttal a Kantha Dóra Alapítvány, a Komáromi Művészeti Alapiskola és Vadkerti Zsuzsa közös szervezésében, a komáromi Városi Művelődési Központban valósult meg. A rendezvény védnöke ezúttal is Stubendek László, Komárom város polgármestere volt.

  Wass Albert Magyar karácsony az égben című novelláját a Wass Albert díjjal kitüntetett Jónás Csaba adta elő. Ezután egy rövid videót láthatott a közönség Kantha Dóráról és az alapítvány eddigi tevékenységéről. Ezután Kantha Mária, a Kantha Dóra Alapítvány ügyvivője és František Petr, a Komáromi Művészeti Alapiskola igazgatója köszöntötték a közönséget, majd az est moderátorai ismertették az első rész műsorát.

  Gál Katalin, Balogh Rózsa, Radi Bernadett és Grassl Ferdinánd előadásában felcsendült az Adeste fideles karének. Felkészítőjük Balogh Rózsa volt, a darabot Kalmár Zsuzsa kísérte zongorán. Másodikként a Jingle Bell-Boogie és a Csendes éj hangzott el Martina Illášová és Nina Kajanová négykezes zongorajátékában. Felkészítő tanáruk Elena Hrabovská volt. A műsor további részében Ester Bartošková fuvolázott Fekete Éva tanárnő kíséretében, majd a komáromi Művészeti Alapiskola vonószenekara lépett a színpadra és Bruno Mars Grenade című számának feldolgozását adta elő Kulin Ödön felkészítésében.

  Ezután Kantha Mária ügyvédnő tíz beteg gyermeket hívott a színpadra és örvendeztetett meg karácsonyi ajándékokkal, összesen 1500 euró értékben. A Karácsonyi Jótékonysági Est második részében a Művészeti Alapiskola tánctagozatos diákjainak fellépése következett, akik Varga Veronika és Petra Pavlovičová tanárnők koreográfiáit adták elő. Az iskola 4. és 5. osztályos tanulói az Üdvözlet az Északi féltekéről című számmal léptek színpadra, majd a továbbképzősök műsora következett Nyomok a hóban címmel.

  Az est eddigi szereplői apró ajándékot kaptak az alapítvány ügyvivőjétől, illetve a Pozsonyi Gyermekkórházban kezelt gyermekek apró, saját készítésű szívecskéket küldtek Danka Lintnerová tanító nénijükkel a komáromi rendezvényre.

  A műsor harmadik részében Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik frontemberének remek összeállítását élvezhette a közönség. Őt követően Bányoczky Nóra énekesnő lépett a színpadra és adta elő gyönyörű adventi műsorát.

  Ezután Kantha Mária 6.000 euró értékű ajándékcsomagról szóló utalványt nyújtott át a Pozsonyi Gyermekkórház Hematológiai és Onkológiai Klinikát képviselő MUDr. Kristína Kžučkovának. Az ajándékcsomag tartalmaz egy Zepter Bioptron PAG 880 típusú biolámpát, fényterápiás kellékekkel, két darab Zepter Therapy Air Plus légtisztító berendezést, 10 darab Herpík Rapid gyógykészítményt és az itt kezelt gyermekeknek 10 darab Lenovo Idea Pad márkájú notebookot. A Pozsonyi Gyermekkórház mellett működő óvoda és alapiskola 500 eurót kapott az arteterápiás foglalkozások költségeire. A Bátor Tábor Alapítvány, a Pozsonyból és Kassáról a kölyökturnusban és kamaszturnusban résztvevő szlovákiai rákbeteg gyermekek útiköltségének térítésére 2.000 eurót kapott.

  A Kantha Dóra Alapítvány ezen a karácsonyi jótékonysági esten 10.000 euró értékű ajándékkal támogatta a Pozsonyi Gyermekkórház Hematológiai és Onkológiai Klinikáját és a beteg gyermekek gyógyulását.

  A kultúráért Gömörben és Gömörön túl Polgári Társulás levelet írt az alapítványnak (a levél itt érhető el), amelyben a polgári társulás ügyintézője, Balázs Emese köszöntötte a összegyűlteket. A polgári társulás 604 eurót gyűjtött és ezzel támogatja a Kantha Dóra Alapítványt és általa a beteg gyermekeket.
  A jótékonysági esten részt vett Sebő Éva és Straubinger Zoltán is, a Sjáli Consulting kft. alapító tagjai, akik a rendezvény alatt Sjáli kávéjukkal várták a vendégeket a művelődési központ előcsarnokában. A kávé eladásából származó bevétel egy részével támogatják a Kantha Dóra Alapítványt, így ők is hozzájárulnak a jó ügyhöz. Nagyon szépen köszönjük e két nemes felajánlást.

  A XI. Karácsonyi Jótékonysági Est zárórészében Vadkerti Imre, Sipos Dávid és Zsapka Attila Harmónia-díjas triójának adventi összeállítása következett. Felcsendült Az első villamos, a Micimackó, az Apám hitte és még jó néhány sláger a Vadkerti-Zsapka-Sipos trió kiváló előadásában. Az est végén Kantha Mária megköszönte az összes fellépő közreműködését, valamint a jelenlévők jótékonysági adományait. A tetszés szerinti belépőkből az est folyamán 1115 euró gyűlt össze, amit a Kantha Dóra Alapítvány ezúttal is a beteg gyermekek támogatására fog fordítani. Köszönjük!

  Galéria a XI. Karácsonyi Jótékonysági Estről - Nagy Tivadar fényképei ť

  A Kantha Dóra Alapítvány jótékonysági koncertje - Komáromi Városi Televízió beszámolója (videó)
   slovak

   magyar

   english   Created by SWINGdesign & KWeb
   Webmaster: KWeb